VIDEO. Coreea de Nord a difuzat un videoclip în care simulează un atac nuclear asupra Washingtonului

Data publicării:
atac nuclear la washington

Apoi este înfățișat un drapel american în flăcări. Sfârșitul filmului arată un o rachetă care iese din nori și cade pe pământ în fața Lincoln Memorial, monument ridicat la Washington în onoarea celui de-al 16-lea președinte al SUA. Capitoliul explodează și apare un mesaj pe ecran, în coreeană: „Dacă imperialiștii americani mai mișcă un milimetru în direcția noastră, îi vom lovi imediat cu forța noastră nucleară!”.

Fondul sonor este alert, muzica fiind în tonalități occidentale.

Filmul a fost publicat pe site-ul de propagandă DPRK Today.

Pe de altă parte, tot sâmbătă, armata Coreei de Nord a dat un ultimatum președintelui sud-coreean, Park Geun-Hye, de la care pretinde scuze, după declarațiile Seulului privind oportunitatea unei „decapitări” a conducerii nord-coreene. „Dacă trădătoarea Park Geun-Hye și banda sa nu răspund, artileria cu rază lungă a armatei coreene va lansa o acțiune militară nemiloasă”, se spune într-un comunicat difuzat de agenția oficială de presă KCNA.

La rândul lor, militanții sud-coreeni au lansat sâmbătă către Coreea de Nord, cu ajutorul unor baloane, 50.000 de manifeste în care critică regimul de la Phenian.

După al patrulea test nuclear al Coreei de Nord, din 6 ianuarie, atmosfera s-a degradat în peninsula coreeană, Kim Jong-un amenințând că va proceda la noi teste nucleare și la tiruri cu rachetă ca răspuns la manevrele militare comune ale Coreei de Sud și Statelor Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri