Dominique Strauss-Kahn va fi judecat în Franţa pentru proxenetism în formă agravată

Data publicării:
dominique strauss kahn afp-2

Parchetul, care ceruse la 11 iunie neînceperea urmării penale a lui Strauss-Kahn, considerând că nu există probe suficiente împotriva acestuia, nu va face recurs la decizia pronunţată la sfârşitul săptămânii trecute de judecători, de trimitere în faţa tribunalului corecţional.

După doi ani de instrumentare a cazului, magistraţii care se ocupă de dosarul cunoscut sub numele de „Carlton din Lille” au decis inculparea a 13 persoane, între care şi fostul şef al FMI, pentru „proxenetism în formă agravată”, precum şi a unei a 14-a persoane, pentru „complicitate la escrocherii şi abuz de bunuri sociale”.

Infracţiunea de proxenetism în formă agravată este pasibilă cu închisoarea pe 10 ani şi o amendă de 1,5 milioane de euro.

DSK, în vârstă de 64 de ani, care a afirmat tot timpul că nu ştia că femeile care îi fuseseră prezentate la petrecerile la care participase, în special la Paris şi Washington, erau prostituate plătite, a denunţat decizia judecătorilor din Lille.

Ultima dintre aceste serate la care a participat DSK a avut loc la Washington, înaintea arestării sale la hotelul Sofitel din New York, ce a declanşat un scandal care l-a determinat să demisioneze de la conducerea FMI şi care a pus capăt ambiţiilor sale prezidenţiale în Franţa.

În decembrie, un acord financiar confidenţial a fost încheiat între DSK şi Nafissatou Diallo, camerista care l-a acuzat de agresiune sexuală.

Dominique Strauss-Kahn a fost numit în luna iulie membru în Consiliul de supraveghere a două instituţii financiare deţinute majoritar de puterile publice ruse: Fondul rus pentru investiţii directe şi Banca rusă de dezvoltare a regiunilor, controlată de grupul petrolier Rosneft.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri