Donald Trump vrea să folosescă NATO în lupta contra Statului Islamic

Data publicării:
Donald Trump GettyImages-488226322

 

Donald Trump / FOTO: Gulliver/GettyImages

Donald Trump a făcut aceste comentarii într-un interviu la ABC News. „Îmi place ideea de a folosi NATO și de asemenea vecinii care nu sunt în NATO”, a spus Donald Trump.

În mandatele președintelui Barack Obama, Statele Unite s-au bizuit puternic pe atacurile aeriene americane contra țintelor Statului Islamic în Siria și Irak. Republicanii au criticat această politică ca nefiind suficientă pentru a-i opri pe militanți, amintește Reuters.

În aprilie, Donald Trump declara că Statele Unite apără mai mult gratis celelalte state membre NATO, care nu contribuie financiar pe cât ar trebui.

Multe, multe dintre cele 28 de state membre, cele mai multe dintre ele, nu contribuie pe cât ar trebui. Asta înseamnă că noi îi protejăm şi că primesc protecţie militară şi alte lucruri. Înşală Statele Unite şi vă înşală pe voi, cetăţenii. Nu-mi pasă, nu mai vreau să fac asta! Ori plătesc, inclusiv pentru deficienţele din trecut, ori trebuie să plece. Şi dacă asta destramă NATO, aşa să fie!”, a declarat Donald Trump, candidat la nominalizarea republicană pentru Casa Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri