Două atacuri armate în SUA. Barack Obama: A devenit o rutină. Rugăciunile noastre nu sunt suficiente

Data publicării:
GettyImages-490896306

Tânărul de 26 de ani a intrat în mai multe săli de clasă ale Colegiului Umpqua din oraşul Roseburg şi a început să tragă.

Una dintre supravieţuitoare a declarat pentru presa locală că atacatorul îi întreba oameni despre religia lor înainte să deschidă focul.

Hannah Miles, martor: „În timp ce alergam pe deal, către centrul campusului, m-am întors şi am văzut cum oamenii ieşeau în grabă din clădiri, toată lumea plângea, era haotic, nimeni nu ştia ce se întâmplă.”

John Hanlin, şeful poliţiei din Roseburg: „Ofiţerii din împrejurimi au răspuns imediat la apelul venit de la facultate, iar când au ajuns acolo au localizat atacatorul într-una dintre clădiri. Ofiţerii au intrat într-o luptă cu suspectul, a existat un schimb de focuri. Pot să vă spun că atacatorul era bărbat. Atacatorul a murit.”

Potrivit CNN, poliţiştii au recuperat de la faţa locului trei pistoale şi o puşcă despre care se crede că aparţin suspectului. Deocamdată nu se ştie dacă tânărul a avut complici.

În schimb, anchetatorii au găsit o discuţie pe un forum, ce a avut loc în seara de dinaintea masacrului. În conversaţie, o persoană, despre care se crede că este atacatorul, spune ce urmează să facă. Unii dintre participanţii la discuţie l-au încurajat şi i-au dat sfaturi.

După atac, preşedintele Barack Obama a făcut un nou apel pentru înăspirea legislaţiei.

Gândurile şi rugăciunile noastre nu sunt suficiente. Nu sunt suficiente. Nu surprind durerea, amărăciunea şi furia pe care trebuie să le simţim şi nu fac nimic ca să prevină ca astfel de carnaje să aibă loc undeva în America, săptămâna viitoare şi peste câteva luni. Cumva asta a devenit rutină. Reportajele au devenit rutină. Răspunsul meu, de la acest podium, a devenit rutină. La fel şi conversaţia după incident. Cumva am devenit amorţiţi în faţa acestor lucruri”, a declarat Barack Obama, preşedintele SUA.

Doar în 2015, în Statele Unite au fost înregistrate aproape 300 de atacuri.

Statele Unite ale Americii sunt singura naţiune avansată din lume unde nu există legi de bun-simţ pentru siguranţa armelor, în ciuda masacrelor repetate”, a mai spus președintele SUA.

În cel de-al doilea atac, care a avut loc în Florida, doi oameni au fost ucişi şi un altul a fost rănit. Poliţia a intervenit la un apel de urgenţă venit de la o locuinţă de lângă primăria oraşului Inglis, din vestul statului.

Oamenii legii au descoperit doi bărbaţi împuşcaţi: unul era fără suflare şi celălalt era rănit grav. Poliţiştii au înconjurat casa unde se ascundea agresorul, dar acesta s-a sinucis. În locuinţă, oamenii legii au mai găsit o femeie ucisă. Deocamndată nu se cunosc motivele acestei tragedii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri