Ebola face ravagii în vestul Africii. Peste 670 de oameni au murit din cauza virusului în decurs de cinci luni

Data publicării:
ebola

Vestul Africii este cuprins de panică din cauza epidemiei de ebola, care a ucis 670 de oameni în ultimele cinci luni. Medicii fac eforturi uriaşe, confruntaţi cu rapiditatea cu care se răspândeşte molima. Ultimul şi cel mai grav caz este al unui bărbat contaminat care a venit cu avionul în capitala Nigeriei şi care ar putea să fi adus moartea în oraşul cu 21 de milioane de locuitori. De teamă, Liberia a decis închiderea graniţelor.


Autorităţile sanitare din Liberia, Guineea, Sierra Leone şi Nigeria sunt în stare de alertă după declanşarea epidemiei de Ebola. Deşi până acum boala a secerat vieţi în trei state din vestul Africii, virusul a ajuns şi la mii de kilometri distanţă, în capitala Nigeriei, odată cu un pasager bolnav care a venit cu avionul din Guineea.

Pasagerul „avea febră mare, stări de vomă şi diaree în momentul în care a aterizat. Membrii echipei sanitare a Ministerului Sănătăţii l-au izolat rapid şi l-au transportat direct la spital”, a declarat în acest sens Onyebuchi Chukwu, ministrul Sănătăţii din Nigeria.

Bărbatul s-a stins la spitalul din Lagos şi moartea lui a declanşat alerta aici, întrucât ebola se transmite prin simpla atingere a unei persoane infectate - prin contact corporal şi transpiraţie. Este unul dintre cele mai periculoase virusuri, pentru care nu există vaccin.

O femeie din Sierra Leone este unul dintre puţinii supravieţuitori ai teribilului virus. S-a îmbolnăvit după ce a luat ebola de la fratele ei, care i-a murit în braţe. A avut însă norocul să fie dusă la spital imediat după ce au apărut simptomele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri