Filmarea cu o cazătură de pe cal a preşedintelui, interzisă în Turkmenistan

Data publicării:
turhor0105e

Cunoscut pentru pasiunea şi priceperea sa pentru echitaţie, Gurbangulî Berdîmuhamedov, liderul turkmen, a surprins publicul cu o căzătură de pe cal. O căzătură care a devenit secret de stat până astăzi, când o televiziune rusă a dat publicităţii filmarea.

În Turkmenistan, presa a relatat pe larg evenimentul sportiv, care recompensează câştigătorul cu nu mai puţin de 11 milioane de dolari. Mai mult, potrivit jurnaliştilor, câştigătorul a fost chiar preşedintele.

În încercarea lor de a împiedica publicarea imaginilor, serviciile de securitate turkmene au confiscat telefoane mobile, tablete şi aparate de fotografiat care au surprins momentul jenant.

Opoziţia susţine chiar că au fost arestate câteva zeci de persoane, care ar fi încercat difuzarea pe internet a filmuleţului.

Citiți și Băsescu, în prima sa vizită externă de la revenirea la Cotroceni, în Turkmenistan

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat anul trecut și hipodromul din Ruhabat, aflat lângă capitala Așgabat, unde a asistat la o demonstraţie cu cai din rasa Ahal Teke, simbolul naţional al Turkmenistanului independent.

„Aţi văzut cât de frumoşi sunt aceşti cai? Turkmenii sunt foarte mândri de această rasă, ţin mult la ei, nu prea sunt multe exemplare în afara ţării”, a spus Băsescu după vizita la hipodromul construit în deşert şi inaugurat în acest an de către preşedintele.

Calul din rasa naţională turkmenă Ahal Teke este considerat simbol naţional al Turkmenistanului independent, alături de covoarele naţionale turkmene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri