FOTOGALERIE. Incendiu de vegetație fără precedent în California: 13.000 de oameni au fost evacuați

Data publicării:
GettyImages-482608228

Când am plecat, am luat cu noi doar periuţa de dinţi şi animalele”, este mărturia unuia dintre cei 13.000 de oameni care au fugit din calea flăcărilor.

Acum, bărbatul şi familia lui s-au întors acasă. Mai precis, în locul în care se ridica în urmă cu câteva zile locuinţa, din care a rămas doar un morman de cenuşă.

„Trebuie să fii puternic. Sunt tânăr, aşa că pot s-o iau de la capăt”, a spus el.

Între timp, pompierii au câştigat o primă bătălie împotriva incendiilor. Au stins trei dintre cele 21 de focare, dar celelalte se extind cu repeziciune.

GettyImages-482739104
GettyImages-482739104

Flăcările înaintează din cauza vegetaţiei uscate şi a vântului puternic şi au distrus aproape 25.000 de hectare de vegetaţie.

Johnny Miller, pompier: „Avem de-a face cu un vânt puternic, ce se schimbă de la o zi la alta, este o situaţie care ne îngrijorează”.

Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare, cu cât pompierii trebuie să facă faţă şi terenului accidentat, pe care este foarte greu să lupţi cu flăcările. În total, 9.000 de oameni încearcă zi şi noapte să stingă incendiilor.

- Mi-e frică, mi-e foarte frică.

- Ne-au spus că e vorba de un incendiu fără precedent, flăcările uriaşe erau peste tot.

În ultimele patru zile, suprafaţa distrusă de incendiile din California s-a dublat, iar acest lucru l-a determinat pe guvernatorul statului să decreteze starea de urgenţă şi să ceară ajutorul Gărzii Naţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri