Gruparea Statul Islamic a decapitat un britanic. David Cameron: „E un act diabolic”

Data publicării:
david haines

Într-o înregistrare video, intitulată „Mesaj către toţi aliaţii Americii”, jihadiştii prezintă execuţia lui David Haines şi ameninţă cu decapitarea unui alt ostatic britanic.

Numele meu este David Cawthorne Haines. Vreau să spun, David Cameron, că porţi întreaga vină pentru execuţia mea. Tu ai intrat de bunăvoie într-o coaliţie cu Statele Unite împotriva Statului Islamic, la fel cum a procedat şi predecesorul tău, Tony Blair, urmând aceeaşi tendinţă a premierilor britanici care nu au curajul de a spune NU americanilor. Din păcate, britanicii de rând sunt cei care plătesc pentru deciziile egoiste ale Parlamentului”, spune David Haines.

„Acest britanic va plăti, Cameron, pentru promisiunea ta de a înarma Coaliţia împotriva Statului Islamic. Alianţa ta diabolică cu America va accelera doar distrugerea ta, iar rolul tău de căţeluş ascultător nu va face altceva decât să te atragă pe tine şi pe britanici într-un alt război sângeros”, spune, la rândul lui, un membru al grupării Statul Islamic.

Prima reacţie a premierului britanic David Cameron a venit pe Twitter. „Execuţia lui David Haines este un act diabolic pur. Inima mea este alături de familia lui David Haines, care a dat dovadă de un curaj extraordinar şi tărie de-a lungul acestui calvar. Vom face tot ceea ce ne stă în putere să-i vânăm pe aceşti criminali şi să ne asigurăm că vor fi aduşi în faţa justiţiei, indiferent de cât de mult timp ne va lua”, a transmis David Cameron.

Originar din Perth, Scoţia, şi tată a doi copii, David Haines, în vârstă de 44 de ani, a fost capturat în Siria, în martie 2013, la doar 3 zile după ce ajunsese într-o misiune umanitară într-o tabără de refugiați aflată la graniţa cu Turcia. Până acum, familia lui le-a cerut răpitorilor de mai multe ori să o contacteze, solicitări care au rămas fără răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri