Protestele din Hong Kong, finanţate de străini. Oficialii acuză SUA că s-au implicat în susţinerea mişcării

Data publicării:
Proteste septembrie 2014 Hong Kong-AFP Mediafax Foto-ANTHONY WALLACE

Tinerii au transformat zona din jurul districtului administrativ într-un fel de camping urban. S-au instalat acolo cu sute de corturi. Atmosfera este aproape ca de festival, deşi există mereu riscul ca forţele de ordine să intervină în forţă să risipească mulţimea. Omniprezentă este umbrela, obiectul obiectul ce a devenit simbolul mişcării pro-democraţie din Hong Kong.

Guvernul spune că nu va dialoga cu protestatarii, deoarece aceştia îi îndeamnă pe cetăţenii din Hong Kong să ia parte la o acţiune ilegală. Mai mult, autorităţile susţin că demonstraţiile de stradă au afectat grav economia regiunii, deoarece mulţi oameni şi-au pierdut locurile de muncă, numărul de turişti s-a redus iar investitorii şi-au pierdut încrederea. Unii oficiali îi acuză pe studenţi şi că primesc sprijin şi fonduri din străinătate.

„Unele institute de cercetare din străinătate, inclusiv unele din Statele Unite, au scris că Congresul SUA a permis organizaţiilor non-guvernamentale să aloce fonduri pentru oamenii implicaţi în protestele din Hong Kong”, a susţinut Regina Ip, membru al legislativului din Hong Kong.

Protestatarii vor ca Hong Kong-ul, colonie britanică până în 1997, să-şi poată alege liber conducătorii. Acum, doar oameni agreaţi de Beijing pot candida.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri