Interpol nu mai vrea bani de la FIFA 

Data publicării:
sigla FIFA crop-2

Decizia vine ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicată Federaţia . Mai mulţi foşti sau actuali şefi au fost arestaţi, iar preşedintele Sepp Blatter a demisionat la câteva zile după ce a fost reales.

Acordul dintre Interpol şi FIFA era semnat pe zece ani şi urmărea combaterea pariurilor ilegale şi a meciurilor trucate.

Demisia lui Sepp Blatter a venit pe fondul unui imens scandal de corupţie. 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi cinci actuali şi foşti oficiali ai forului, sunt puşi sub acuzare şi cercetaţi, printre altele, pentru luare de mită, infracţiuni care ar fi avut loc de la începutul anilor 1990 până în prezent. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 150 de milioane de dolari.

Un congres extraordinar pentru alegerea unui nou preşedinte al FIFA ar putea fi organizat cel mai devreme în perioada decembrie-martie.

Printre cei care şi-au anunţat intenţia de a candida se află Prinţul Ali, adversarul lui Sepp Blatter în alegerile de săptămâna trecută şi fostul fotbalist francez David Ginola.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri