Judecătorii au pus sechestru pe bunurile ginerelui Regelui Spaniei

Data publicării:
0702sechestru-48273

Aceasta după ce Inaki Urdangarin nu a reuşit să strângă 8,1 milioane de euro pentru a-şi plăti cauţiunea, ca să nu ajungă la închisoare. Magistraţii au dat dovadă de clemenţă în cazul soţului Infantei Cristina pentru că, în loc de sechestru, ar fi putut ordona închiderea acestuia.

După ce a constatat că banii nu au fost virați în contul stabilit, judecătorul care se ocupa de dosar a emis un ordin de evaluare a bunurilor deţinute de Ducele de Palma și de asociatul său. Potrivit presei din Spania, Inaki Urdangarin va rămâne fără casa pe care o deţine împreună cu soția sa, Infanta Cristina, în Barcelona, imobil cumpărat in 2004 cu 5,4 milioane de euro.

Cei doi vor rămâne şi fără un teren de 30.000 de metri pătrați aflat în Guipuscoa, nordul Spaniei. Măsuri au fost luate și împotriva asociatului Ducelui de Palma. Judecătorii au decis să pună sub sechestru câteva apartamente pe care acesta le are în proprietate până la momentul deciziei finale a instanței.

Inaki Urdangarin speră ca ultima acțiune a avocaților săi, care au contestat decizia judecătorului la Tribunalul Constituțional, să oprească acest sechestru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri