Jurnalistă de naţionalitate franceză, expulzată de autorităţile chineze

Data publicării:
ursula crop paint

 

Foto: Facebook

Aflată la post la Beijing de șase ani, Ursula Gauthier a devenit de o lună ținta unei campanii violente de atacuri în mass media de stat ca urmare a unui articol în care ziarista descria o politică represivă condusă de Beijing în Xinjiang, o vastă regiune preponderent musulmană din vestul țării. Această campanie virulentă a fost dublată pe internet de mii de comentarii, adesea violente și injurioase, și uneori chiar amenințătoare, din partea internauților chinezi.

MAE chinez a sunat-o vineri pentru a o informa că, în lipsa "unor scuze publice" din partea ei, legitimația de presă nu-i va fi reînnoită, a declarat ziarista pentru AFP. Gauthier le transmisese deja autorităților chineze că nici nu se pune problema să-și ceară scuze. Refuzul de reînnoire a legitimației de presă și a vizei ziaristei echivalează cu expulzarea din țară, precizează Agerpres.

Ursula Gauthier este prima corespondentă străină din China împotriva căreia se ia o astfel de măsură, după expulzarea în 2012 a Melissei Chan, corespondentă a serviciului de limbă engleză a postului de televiziune Al Jazira.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri