Canada | Imaginea dezastrului. Justin Trudeau, acuzat că nu a gestionat bine criza incendiului din Alberta

Data publicării:
CANADA dupa INCENDIU getty

Noi imagini din Alberta dau fiori. Au fost filmate cu o cameră montată pe o uşă şi surprind exact momentul în care pompierii intervin pentru a stinge incediul izbucnit pe terasa unei case. Proprietarul şi familia sa au reuşit să fugă înainte ca flăcările să cuprindă casa, dar oamenii au văzut ulterior lupta câncenă a pompierilor cu focul.

Mii de oameni au fugit din calea flăcărilor, unii chiar la mii de kilometri distanţă de Fort McMurry, oraşul devastat acum.

Acest bărbat (vezi video) este considerat un erou în Canada. În momentul izbucnirii incendiului în Fort McMurray, el se afla într-un restaurant şi a observat cum o femeie, grăbită să ajungă acasă, suna pentru a chema un taxi, dar nu-i răspundea nimeni. Bărbatul s-a oferit să o conducă acasă, însă drumul de 10 minute a durat aproape două ore. În acest timp, bărbatul a aflat că propria casă a fost făcută scrum. A plecat cu maşina din oraş şi a reuşit să-şi reîntâlnească familia, aflată tocmai în estul Canadei, la mii de kilometri distanţă, abia după ce a primit un bilet de avion donat de un anonim.

În mijlocul operaţiunilor de stingere a incendiilor, apar voci ale evacuaţilor nemulţumiţi de reacţia premierului Justin Trudeau.

Kim Crant, evacuată: „El ar fi trebuit să fie aici să îi sprijine pe cetăţenii canadieni la nevoie. El s-a dat peste cap pentru refugiaţii sirieni. Şi cred că ar trebui să facă eforturi similare pentru noi.”

Mai multe state - printre care Rusia, Statele Unite, Mexic, Australia, Taiwan, Israel şi chiar Autoritatea Palestiniană - s-au oferit să ajute Canada să stingă incendiile. Însă premierul Justin Trudeau a refuzat sprijinul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri