Misterul incendiului de la Dubai. Relatarea unui român din hotel

Data publicării:
hotel dubai incendiu

Deocamdată nu a fost anunţată valoarea pagubelor, însă oficialii guvernamentali au dat publicităţii imagini cu hotelul, imediat după stingerea totală a incendiului. Cea mai mare parte din faţada clădirii a fost complet distrusă, unul dintre holurile de la intrare are nevoie de reparaţii serioase, la fel şi unul dintre baruri.

Focul a plecat din unul dintre balcoanele hotelului Address Downtown Dubai cu mai puţin de două ore înaintea intrării în 2016. Imobilul, care a fost repede cuprins de flăcări, este a şasea clădire ca înălţime din Emiratele Arabe Unite şi a 36-a din lume.

„Unul dintre muzicienii mei a strigat la un moment dat că se vă flăcări într-un balcon, la vreo trei etaje deasupra noastră. Am privit într-acolo şi ca să fiu sinceră iniţial nu ne-am agitat prea mult. Însă în câteva minute tot hotelul era cuprins de flăcări. Şi din acel moment vă pot spune că a fost o învălmăşeală cumplită. De necrezut”, a relatat Anita Williams, martor ocular.

Focul s-a extins pe faţadă şi a cuprins 20 din cele 63 de etaje ale clădirii. Autorităţile din Dubai susţin că întregul hotel a fost evacuat, dar au existat turişti care au rămas o oră blocaţi la etajele superioare. Un fotograf a stat chiar atârnat de un balcon, la peste 100 de metri înălţime, de teamă că focul va cuprinde şi interiorul clădirii. A strigat după ajutor în timp ce filma flăcările care ameninţau să ajungă şi la etajul unde se afla:

„Am nevoie de ajutor! Sunt aici la etajul 48 al hotelului Address. Asta se întâmplă chiar acum”

Pompierii au ajuns la el înainte flăcărilor.

„Trebuie să mă prindeţi de curea. Am o curea!”

Printre cei care se aflau în hotel s-a numărat și românul Eduard Irimia.

Brusc am văzut pe balcon cum cădeau bucăţi mari în flăcări în faţa balconului. Am apucat să văd două secunde cum pe lateral dreapta era toată... luase foc.

Aici este o controversă. Am auzit mai multe păreri că focul a pornit de la etajul 20. Eu susţin că a pornit de undeva de mai jos, de la o terasă, pentru că focul s-a dus în sus, a plecat de la etajul 12 către vârful hotelului, pentru că a fost cuprinsă toată faţada în două, trei minute.

Am avut norocul când am fugit pe holuri să nu ştim ce se întâmpla de fapt afară. Dacă am fi văzut acele imagini înfiorătoare, sunt convins ca am fi intrat în panică mai rău. Am încercat să fim calmi, să coborâm într-o viteză oarecum, dar să ne păstrăm şi calmul să nu cădem pe scări.

Partea negativă este că incendiul nu a fost semnalat prin alarmă. Noi am văzut doar pe partea cu balconul, am avut norocul să vedem singuri că a apărut acest incident, dar nu a fost niciun semnal de alarmă care să ne avertizeze. Am avut prieteni care erau în pijamale şi au plecat în picioarele goale din hotel”, a povestit Eduard Irimia la Digi24.

Autorităţile au decis să nu anuleze spectacolul pirotehnic de Revelion, organizat în jurul turnului Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume. Turiştii aflaţi în balcoanele hotelurilor vecine au filmat focul de artificii, în timp ce flăcările nu fuseseră stinse complet la Address Downtown Dubai. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri