Mecanicul trenului deraiat în Spania: „Of, Dumnezeule, săracii călători”. Înregistrările din cutia neagră au fost date publicităţii

Data publicării:
119739 119739 accident spania tren

A fost publicată înregistrarea din cutia neagră a trenului deraiat în Spania, în urmă cu o lună şi jumătate. În accidentul de la Santiago de Compostela din Spania au murit 79 de persoane. Din înregistrare reiese clar că mecanicul trenului nu a fost atent și că a uitat să reducă viteza înainte de curbă.

Apelul mecanicului de tren a fost înregistrat la câteva secunde după accident.

Mecanic: M-am pierdut şi mai mult, trebuia să am 80 şi am avut cam 190 sau aproape. Ştiam că este periculos şi că într-o zi o să ne încurcăm și că o să o facem.

Operator RENFE: Tu eşti bine?

Mecanic: Eu am o lovitură în spate, îmi sângerează faţa

Operator RENFE: Şi unde a deraiat trenul?

Mecanic: La pod, la pod.

Operator RENFE: Dar la ce kilometru? La pod.

Mecanic: Eh, eh, la pod.!

Mecanic: Pentru că nu poate fi adevărat, nu poate fi adevărat. Am intrat în curbă cu 200, ei, nu chiar 200, dar 190. Și trebuia să am 80.

Mecanicul era încă în interiorul cabinei atunci când spunea aceste fraze. Imediat după ce a ieșit și a văzut primele victime, aproape a cedat psihic.

Mecanic: O, Doamne, o, Doamne...nu pot să o ajut pe această fată, of, Dumnezeule! O, Doamne, nu pot să ajut pe nimeni. Of, Dumnezeule, săracii călători, îi voi avea pe conştiinţă.

Înregistrarea acestei prime convorbiri poate fi elementul cheie a procesului care se desfășoară în Santiago de Compostela și în care mecanicul trenului este acuzat de moartea a 79 de persoane și rănirea a altor 150.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri