ONU: Peste 200 dintre femeile salvate în Nigeria sunt însărcinate

Data publicării:
nigerianwomen 1

Armata a anunţat, marţi, că a salvat 293 de fete şi femei din pădurea care se întinde pe 60.000 de metri pătraţi, apoi alte 160 şi 234 vineri, informează Mediafax. 

Adresându-se presei în Lagos, directorul executiv al UNFPA, profesorul Babatunde Osotimehin a declarat: „Ca urmare, după ce am descoperit că magnitudinea provocării pe teren este uriaşă şi nu sunt resurse umane suficiente pentru a-i face faţă, am cerut asistenţă străină în resurse umane pentru a contribui la procesul de recuperare a acestor femei şi fete”.

Babatunde Osotimehin a declarat că asistenţa necesară pentru fetele şi femeile eliberate va include între altele, asistenţă psiho-socială şi antitraumatică.

„Nu există nicio îndoială că aceste femei şi copiii lor au trecut prin foarte multe de când au fost răpite şi vor fi necesare multe eforturi pentru a le oferi sprijinul psiho-social de care au nevoie pentru a se integra în viaţa reală”, a remarcat el.

Potrivit lui, începând de sâmbătă, „multe dintre ele au fost supuse unor teste pentru diverse boli, inclusiv SIDA, iar aproximativ 214 dintre cele examinate se află în diverse stadii de sarcină”.

Directorul UNFPA a dezvăluit că agenţia ONU a fost în prima linie pentru a oferi resursele umane şi materiale necesare şi a antrenat personal în aşteptarea întoarcerii femeilor răpite în nord-est.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri