Fostul lider al grupării teroriste Al-Qaeda, Osama bin Laden, a lăsat moștenire 29 de milioane de dolari pentru jihad, relatează BBC News, citat de News.ro. În testamentul recuperat de trupele americane, Osama Bin Laden a ordonat familiei sale să folosească averea sa pentru jihad. 

Teroristul menţionează, în document, că moştenirea lui se află în Sudan, unde acesta a locuit în anii '90, ca oaspete al Guvernului sudanez.

„Dacă va fi să fiu ucis, rugaţi-vă pentru mine şi faceţi acte de caritate în numele meu, pentru că voi avea nevoie de mult ajutor pentru a ajunge în lumea veşnică”, a explicat Osama bin Laden.

De asemenea, într-o altă scrisoare Osama bin Laden i-a cerut tatălui său să aibă grijă de soţia şi copiii săi în eventualitatea morţii sale.

Fostul lider Al-Qaeda a mai scris și despre progresul războiului terorii din Vest şi despre campania militară americană din Afganistan.

„Au crezut că războiul va fi uşor şi că îşi vor atinge obiectivele în câteva zile sau săptămâni. Trebuie să avem răbdare încă puţin. Pentru că în răbdare stă victoria”, scrie bin Laden.

Fostul lider Al-Qaeda a fost ucis într-un raid al forţelor americane din 2011, iar conducerea grupării teroriste i-a revenit lui Ayman al-Zawahiri.

Sursa: News.ro 

Citiți și: 
Fiul lui Osama bin Laden cere declanşarea jihadului în Occident
Controverse privind uciderea lui Osama bin Laden


Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!