Oscar Pistorius, mărturie în lacrimi în faţa judecătorilor

Data publicării:
oscarpistorius

 

„Vă pot promite că, atunci când s-a dus la culcare în acea noapte, ea s-a simţit iubită. Am încercat să aştern cuvintele pe hârtie de mai multe ori pentru a vă scrie, dar niciun cuvânt nu ar fi fost suficient”, a declarat Oscar Pistorius.

În lacrimi, Oscar Pistorius şi-a cerut iertare şi le-a spus judecătorilor şi celor aflaţi în sala de judecată că noapte de noapte are coşmaruri.

„Aş vrea să profit de această ocazie... pentru a le cere scuze doamnei şi domnului Steenkamp, familiei Reevei, tuturor celor ce au cunoscut-o, care sunt azi aici... Mă trezesc în fiecare dimineaţă şi sunteţi primii oameni la care mă gândesc, primii oameni pentru care mă rog, nu îmi pot imagina durerea şi tristeţea, pierderea pe care v-am cauzat-o”, a spus sportivul.

Mărturia sportivului s-ar putea desfăşura timp de mai multe zile. Oscar Pistorius nu a negat niciodată că şi-a împuşcat iubita, pe fotomodelul Reeva Steenkamp, dar a spus mereu că a fost vorba de o greşeală.

El a declarat în faţa anchetatorilor că a crezut că hoţii intraseră în casă şi că a tras focurile de armă prin uşa de la baie fără să ştie că iubita lui se trezise şi era înăuntru. Cu toate acestea, mărturiile de până acum nu au fost în sprijinul său.

Un prieten a susţinut, în sala de judecată, că Oscar Pistorius îşi pierdea repede cumpătul şi că a fost implicat în două incidente armate. În septembrie 2012, el a tras cu arma din senin prin trapa maşinii, iar în ianuarie anul trecut a făcut acelaşi lucru într-un restaurant.

Campionul paralimpic riscă să primească o condamnare la 25 de ani de închisoare, în cazul în care se va dovedi că a fost vorba de crimă cu premeditare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri