Prima croazieră SUA - Cuba după 50 de ani

Data publicării:
croaziera sua cuba

Vasul de croazieră Adonia a plecat de la Miami spre Havana cu sute de americani de origine cubaneză la bord. Pentru cei mai mulţi era prima călătorie în Cuba.

American de origine cubaneză: „Am plecat din Cuba când aveam cinci ani. Ştiu realitatea doar de la televizor. Nu m-am întors niciodată. Acum este o bună ocazie.”

American de origine cubaneză: „Călătoresc cu mama. Dintotdeauna am visat la asta. Am visat mereu la relaţii normale între SUA şi Cuba. E un moment istoric, popoarele nostre sunt în sfârşit înfrăţite, trebuia să fiu şi eu.”

Încă de la început, atmosfera a fost specială.

Will Grant, pasager de pe "Adonia": „A fost o atmosferă de fiesta, de sărbătoare. Echipajul a plecat din Miami pe ritmuri de muzică, de salsa, s-au servit cocktailuri. Pasagerii chiar au simţit că iau parte la un moment istoric şi s-au bucurat de o călătorie în largul Floridei.”

De aici încolo vor fi două asemenea croaziere pe lună. Voiajul a fost posibil după reluarea relaţiilor diplomatice dintre Statele Unite şi Cuba şi după ce regimul de la Havana a ridicat embargoul, care le interzicea cubanezilor să revină pe insulă pe cale maritimă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri