RUSIA. Prima paradă de 1 Mai, după 23 de ani. Festivităţi în peste 1.000 de localităţi, cu două milioane de oameni

Data publicării:
moscova 2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

11.000 de oameni participă la marşul din capitala Rusiei care marchează Ziua Internaţională a Muncii, iar la finalul acestuia liderul de la Kremlin îi va decora, în buna tradiţie sovietică, pe cei care au primit deja medalia de Eroi ai Muncii.

Potrivit presei ruseşti, festivităţile se desfăşoară simultan în peste o mie de localităţi de pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse şi vor aduna peste două milioane de oameni. Aceasta este prima paradă organizată de 1 Mai în Rusia dupa 23 de ani şi vine într-un context internaţional plin de tensiune. Potrivit analiştilor politici, parada organizată astăzi este un alt mod al preşedintelui Putin de a sfida Occidentul, care a intensificat presiunea asupra Moscovei.

Zeci de oficiali ruşi au fost sancţionaţi deja de Statele Unite, Uniunea Europeană şi Canada ca răspuns la anexarea Crimeei şi la tensiunile din estul Ucrainei. Tot potrivit presei ruseşti, liderul de la Kremlin va merge în vizită în Crimeea, pentru prima oară de la anexarea peninsulei de Federaţia Rusă.

Deloc întâmplător, vizita va avea loc pe 9 mai, de Ziua Europei, dar şi ziua în care ruşii sărbătoresc 69 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste, în cel de-al Doilea Război Mondial. Ziua de 1 Mai este sărbătoare naţională în Rusia încă din 1992, după căderea comunismului, când Ziua Internaţională a Solidarităţii Muncitorilor a fost redenumită Sărbătoarea Primăverii şi a Muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri