Președintele Turciei se declară „întristat” de doborârea avionului rus: „Am fi preferat să nu se întâmple”

Data publicării:
PUTIN ERDOGAN GettyImages-497238126

Foto: Gulliver/GettyImages 

Sunt cu adevărat întristat de acest incident. Am fi preferat să nu se întâmple, dar s-a întâmplat. Sper că un astfel de lucru nu se va mai întâmpla”, a spus șeful statului turc într-un discurs susținut în orașul Baliksehir, din vestul țării.

Relațiile dintre Ankara și Moscova traversează o criză gravă după ce aviația turcă a doborât marți un bombardier rus în apropiere de frontiera sa cu Siria.

Moscova a anunțat că pregătește măsuri de retorsiune economică împotriva Ankarei și a decis să reintroducă de la 1 ianuarie vize pentru turcii care vor să se deplaseze în Rusia.

În replică, autoritățile turce au recomandat sâmbătă cetățenilor turci să evite orice deplasare care nu este urgentă în Rusia, „până când situația se va clarifica”.

„Rusia este la fel de importantă pentru Turcia cum este Turcia pentru Rusia. Cele două țări nu-și pot permite să renunțe una la cealaltă”, a apreciat Erdogan.

Președintele turc și-a reiterat speranța de a-l întâlni pe omologul său rus Vladimir Putin luni la Paris, în marja unui summit internațional privind schimbările climatice.

„Să nu lăsăm această problemă să degenereze până în punctul în care relațiile noastre vor fi complet distruse. Summitul privind schimbările climatice ar putea fi un prilej pentru restabilirea relațiilor noastre”, a mai declarat el.

Consecințele economice după avionul rusesc doborât de turci

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri