SUA au aprobat creşterea cu 50% a ajutorului financiar pentru sistemul israelian de apărare antirachetă

Data publicării:
conflict israel fasia gaza-AFP Mediafax Foto-JACK GUEZ-2

În timp ce în Fâşia Gaza confruntările continuă, senatorii americani au aprobat un pachet în valoare de 351 milioane de dolari pentru finanțarea sistemului de interceptare israelian. Decizia a fost motivată de situaţia tensionată din regiune.

Majorarea vizează cheltuielile pentru anul fiscal 2015, care începe la 1 octombrie, față de 235 de milioane în 2014.

Aceasta intervine la doar câteva ore după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că ţara sa este nevoită să extindă şi să intensifice operaţiunile militare în Fâşia Gaza, deoarece mişcarea islamistă Hamas a respins armistiţiul de încetare a focului.

„Ar fi fost de preferat să rezolvăm printr-o soluţie diplomatică şi exact acest lucru am încercat să facem când am acceptat propunerea Egiptului de încetare a focului, dar Hamas nu ne-a lăsat altă opţiune decât extinderea şi intensificarea campaniei împotriva sa”, a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Mai mult, Netanyahu a dat asigurări că armata va continua să lovească Hamas atâta timp cât nu va fi liniște pentru cetățenii Israelului, iar Hamas va plăti un preț pentru decizia de a continua ostilitățile.

Premierul a făcut aceste afirmaţii după ce un civil israelian a murit, în urma unui atac cu rachetă la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza. Acesta este primul deces înregistrat în Israel după lansarea operaţiunii antipalestiniene Protective Edge.

De altfel, la scurt timp după declaraţiile premierului israelian, armata a avertizat din nou civilii din estul şi nordul Fâşiei Gaza să se refugieze, pentru că vor urma noi raiduri aeriene.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri