SUA trimit avioane de luptă în Ţările Baltice. Unităţile americane de aviaţie vor staţiona în baza Amari, din Estonia

Data publicării:
obama crop facebook

În timpul vizitei mele de la Varşovia, în primăvară, am anunţat o nouă iniţiativă, menită să consolideze prezenţa militară americană în Europa, inclusiv în Ţările Baltice. Astăzi pot anunţa că această iniţiativă presupune o forţă suplimentară, alcătuită din mai multe unităţi de aviaţie, o aeronavă pentru antrenamente în regiunea Mării Baltice. Am ajuns la un acord cu aliaţii noştri estonieni că amplasamenul ideal pentru aceste operaţiuni este baza aeriană de la Amari, aici în Estonia”, a declarat președintele SUA.

Trebuie să fim consecvenţi, atunci când descriem situaţia din Ucrainei. Aşa cum au accentuat săptămâna trecută liderii UE, ceea ce se întâmplă acolo este o agresiune a Rusiei. Rusia trebuie să recunoască faptul că este parte în acest conflict şi să treacă la măsuri concrete, sincere pentru a permite detensionarea situaţiei”, a spus, la rândul său, Toomas Hendrik Ilves, preşedintele Estoniei.

„Voi lăsa pe seama altora să interpreteze psihologia domnului Putin în privinţa situaţiei din Ucraina. Nu se poate ajunge la niciun acord politic dacă Rusia va continua să spună că va trimite în Ucraina tancuri, militari, arme şi consilieri”, a mai spus Barack Obama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri