Pentagonul trimite încă o navă de război în Marea Neagră. USS Vella Gulf soseşte săptămâna aceasta

Data publicării:
vella gulf

Statele Unite trimit un crucişător lansator de rachete în Marea Neagră în această săptămână, ca nou instrument de susţinere pentru securitatea aliaţilor est-europeni ai NATO, în contextul acţiunilor Rusiei în Ucraina, a anunţat marţi John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

FOTO: vella-gulf.navy.mil

Vella Gulf, crucişător al Marinei Militare a SUA, ajunge în Marea Neagră săptămâna aceasta cel mai probabil”, a spus contraamiralul Kirby.

Washingtonul a trimis mai multe nave de război în Marea Neagră de la escaladarea tensiunilor dintre cele două state est-europene. Exerciţii comune cu navele altor ţări riverane din cadrul NATO s-au desfăşurat de atunci, însă Pentagonul nu poate menţine forţe în zonă pentru mai mult de 21 de zile, conform convenţiilor internaţionale.

Astfel, fregata USS Taylor, care a înlocuit distrugătorul USS Donald Cook, a părăsit apele Mării Negre pe 12 mai şi va fi înlocuită de USS Vella Gulf.

Suntem decişi să menţinem prezenţa în apele Mării Negre prin rotaţie până la sfârşitul anului calendaristic”, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri