Șapte membri ai unui trib din jungla amazoniană au avut primul contact cu restul lumii

Data publicării:
trib

Cinci bărbaţi şi două femei, toţi tineri, şi-au făcut apariţia într-un sat brazilian aflat la graniţa cu Peru. Au fost zăriţi de localnici, care au anunţat autorităţile.

Un interpret, care cunoaşte mai multe dialecte ale triburilor din jungla amazoniană, a fost adus la faţa locului şi a reuşit să comunice cu indigenii. Aceştia erau neîncrezători şi alertaţi la vederea altor oameni, chiar dacă aceştia erau paşnici şi nu încercau să le facă rău.

Interpretul a povestit ulterior că, din cât putuse să se înţeleagă cu ei, membrii tribului fugiseră ca să se salveze de invadatori care au tras asupra lor şi nici măcar nu i-au lăsat să-şi recupereze morţii pentru a-i îngropa. Mai mult, ei nu au mai putut să se întoarcă pe teritoriul lor. Indigenii aveau cu ei macete, arcuri şi suliţe, iar unul dintre ei, chiar o armă de foc, despre care se crede că a luat-o de la traficanţii de droguri care i-au atacat.

Specialiştii spun că ar fi putut reacţiona violent la prima lor întâlnire cu alţi oameni, dar, din fericire, totul s-a desfăşurat paşnic.

Indigenii s-au liniştit când au văzut că localnicii nu sunt agresivi şi chiar le-au dat banane. Experţii cred că cei şapte amazonieni fac parte dintr-un trib care a fost până acum complet izolat în junglă, şi care mai numără cel mult 50 de membri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri