Se caută părinţii unei fetiţe de patru ani, răpită la scurt timp după naştere de un cuplu de romi din Grecia. Nu se ştie care este ţara de origine a copilului

Data publicării:
fetita-1

Un cuplu de romi a fost arestat în Grecia după ce poliţiştii au găsit la ei o fetiţă blondă, de aproximativ patru ani. Potrivit oficialilor, copilul ar fi fost răpit la scurt timp după naştere. Autorităţile au lansat acum o campanie internaţională pentru a-i descoperi pe părinţii micuţei.

Fetiţa blondă a fost descoperită într-o tabără de romi din centrul Greciei, în urmă cu câteva zile, iar în urma analizelor ADN s-a dovedit că nu era rudă cu familia la care a fost găsită.

Poliţia greacă a anunţat că a arestat doi suspecţi, o femeie de 39 de ani şi un bărbat de 40 de ani, care ar fi răpit copilul. Deşi fetiţa ar fi la ei de patru ani, în timpul audierilor, cei doi au dat declaraţii contradictorii.

Autorităţile încearcă să afle în ce circumstanţe a fost răpită copila, care se află acum în îngrijirea unei fundaţii pentru copii. „Este foarte confuză. A trăit într-un mediu nesănătos, apoi a fost luată brusc din acel mediu, iar acum este în stare de şoc”, a declarat în acest sens Kostas Yannopoulos, un reprezentant al fundaţiei.

Romii ar fi trimis-o pe micuţă la cerşit pe străzile oraşului Larissa. Potrivit poliţiştilor greci, nu este exclus ca romii să fi încercat să vândă copilul.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri