Sean Penn vorbește despre interviul cu baronul drogurilor din Mexic

Data publicării:
SP

Într-o declaraţie acordată postului american de televiziune CBS, Sean Penn neagă că interviul său cu El Chapo, la acea dată cel mai căutat om din Mexic, ar avea vreo legătură cu prinderea acestuia.

„E un mit faptul că vizita pe care i-am făcut-o eu şi colegii mei lui El Chapo a condus la prinderea sa sau a fost, aşa cum a spus procurorul general al Mexicului, esenţială pentru capturarea lui”, a spus Sean Penn.

Actorul a subliniat că s-a întâlnit cu El Chapo pe 2 octombrie, cu trei luni înainte ca acesta să fie prins şi în cu totul alt loc. Interviul a fost însă publicat sâmbăta trecută, la o zi după capturarea traficantului.

„Ştim că Guvernul mexican a fost umilit de faptul că cineva l-a găsit înaintea lor. Dar nu l-a găsit nimeni înaintea lor. Nu suntem mai deştepţi decât agenţii antidrog americani sau serviciile de informaţii mexicane. Am avut un contact cu ajutorul căruia am reuşit să obţinem o invitaţie din partea lui”, a adăugat Sean Penn.

Charlie Rose, jurnalist CBS: Credeţi că Guvernul mexican a dat această informaţie parţial pentru că voia să fiţi acuzat, cu scopul de a vă pune în pericol?

Sean Penn: Da!

Charlie Rose: Au vrut să încurajeze cartelul să vă ia în vizor?

Sean Penn: Da!

Cu toate acestea, actorul nu crede că viaţa sa este în pericol. Regretă totuşi că interviul cu El Chapo nu şi-a atins scopul dorit de el, acela de a lansa o dezbatere despre politica americană de combatere a traficului de droguri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri