Separatiștii proruși din Ucraina resping planul de pace. Alegeri pe 2 noiembrie în regiunile Doneţk şi Lugansk

Data publicării:
ilustratie ucraina - 6790153-AFP Mediafax Foto-SERGEI GAPON-1

Foto: Mediafax

Intenţionăm să organizăm alegerile pentru Consiliul Suprem (Parlament) şi pentru preşedintele republicii la 2 noiembrie”, a declarat pentru agenţia Interfax „premierul” din „Republica Doneţk”, Aleksandr Zaharenco.

El a precizat că în regiune nu vor fi organizate alegerile legislative ucrainene stabilite pentru 26 octombrie, relatează AFP, citat de Mediafax.

Avem propriul Consiliu Suprem şi vom decide singuri ce alegeri vom organiza şi la ce dată vor avea loc”, a afirmat el.

Niciun alt fel de alegeri, inclusiv cele pentru Parlamentul ucrainean, nu vor fi organizate în regiunea noastră”, a subliniat Aleksandr Zaharcenko.

La rândul său, un lider din cealaltă regiune separatistă, „Republica populară Lugansk”, a anunţat că alegerile prezidenţiale şi legislative vor fi organizate în aceeaşi zi ca la Doneţk.

Alegerile vor avea loc simultan cu cele din Republica populară Doneţk, la 2 noiembrie”, a declarat preşedintele Consiliului Suprem al Republicii Lugansk, Aleksei Kariakin, pentru agenţia oficială rusă Itar-Tass.

Anunţul a fost făcut la aproape trei săptămâni de la încheierea armistiţiului dintre Kiev şi separatişti şi de la stabilirea unei zone demilitarizate între cele două tabere.

Petro Poroşenko le-a propus separatiştilor o mai mare autonomie şi un statut special pe o perioadă de trei ani şi amnistie sub anumite condiţii pentru combatanţii proruşi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri