Situație delicată pentru părinții copilotului Germanwings

Data publicării:
casa copilotului politie - getty

Părinții au fost audiați joi după-amiază de autoritățile franceze. Între timp, autoritățile germane au percheziționat atât apartamentul copilotului din Düsseldorf, cât și locuința sa din Montabaur, unde Andreas Lubitz (28 de ani) își petrecea o parte din timp alături de părinți. Anchetatorii caută indicii care să ridice misterul din jurul gestului făcut de copilotul german.

Citiți și:

„Copilotul morții”. Psihiatru: Crima suicidară nu poate fi oprită. Experți: Sunt informații disparate, procurorul se grăbește, poate fi eroare de pilotaj

 © FOTO: GETTY/GULLIVER IMAGES

Au fost clipe teribile pentru rudele victimelor, care au ajuns joi în apropierea locului în care s-a prăbuşit avionul. Oamenii sunt găzduiţi în două orăşele din zonă şi vor vedea cum rămăşiţele celor dragi sunt aduse de pe munte, cu elicopterele. Ghizi montani au fost puşi la dispoziţia celor care vor să urce până la locul tragediei.

Rudele celor care au murit în accidentul aviatic au fost aduse în Franţa cu două avioane puse la dispoziţie de compania Lufthansa. Oamenii au ajuns în orăşelele Seyne-les-Alpes şi Le Vernet, unde vor asista la momentele în care rămăşiţele celor dragi sunt coborâte de pe munte.

 

© FOTO: GETTY/GULLIVER IMAGES

„Compasiune, aceasta este cea mai bună primire pe care le-o putem oferi acestor familii”, a declarat Francis Hermitte, primarul din Seyne-les-Alpes.

„Aici nu e vorba de naţionalitate, religie sau politică. E vorba pur şi simplu de oameni care suferă, e vorba de ajutarea unor fiinţe”, spune un localnic.

Printre cei aflaţi în apropierea locului tragediei sunt şi rudele pilotului şi copilotului avionului prăbuşit.

Autorităţile se gândesc şi la faptul că unii vor dori să vadă locul în care au pierit cei dragi. În munţi, rămăşiţele umane şi ale avionului sunt împrăştiate pe o suprafaţă de patru hectare.

Dacă oamenii vor să fie transportaţi în apropierea acelui loc, vom face acest lucru. Însă nu noi vom decide acest lucru, totul este organizat”, a explicat Jean-Louis Bietrix, ghid montan.

© FOTO: GETTY/GULLIVER IMAGES

Tragedia din Alpii francezi a îndoliat 18 ţări. Cele mai multe victime sunt din Germania şi din Spania.

Când am auzit ce s-a întâmplat, mi-am luat fetiţa în braţe şi am plâns, a plâns şi ea...”, povestește un bărbat.

Odată cu identităţile celor care şi-au pierdut viaţa, apar şi poveştile lor emoţionante. Printre cei aflaţi la bord erau doi tineri marocani în luna de miere, o fetiţă din Spania cu mama şi bunica sa, dar şi o britanică împreună cu bebeluşul ei de şapte luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri