Stare de alertă în SUA: Primul caz de Ebola chiar pe teritoriul ţării

Data publicării:
ebola OMS youtube print

Sute de oameni, mulţi dintre ei medicii şi angajaţi ai spitalelor, au demonstrat pe străzile din Madrid împotriva guvernului spaniol, pe care îl consideră vinovat de îmbolnăvirea cu Ebola a infirmierei Teresa Romero. Protestatarii spun că autorităţile nu erau pregătite pentru a face faţă unei asemenea crizei. 16 oameni sunt internaţi pentru investigaţii, inclusiv soţul infirmierei.

„Suntem folosiţi ca ţapi ispăşitori. Au fost atât de dezorganizaţi încât au trebuit să dea vina pe altcineva şi în acest caz dau vina pe un cadru medical. Noi nu credem că această persoană a făcut o greşeala, ci că a fost o dezorganizare enormă şi că ceva a mers prost”, a spus Antonio Diaz, membru în sindicatul cadrelor medicale.

„Politicienii trebuie să ne respecte şi să ne susţină, nu să ne dea afară deoarece nu pot să ei să facă faţă responsabilităţilor”, susţine Elvira Gonzalez, de asemena membru în sindicatul cadrelor medicale.

Studiu: Probabilitate de 50% ca virusul să ajungă în Marea Britanie luna aceasta

În Marea Britanie, zeci de actori, medici, membri ai serviciilor de urgenţă şi reprezentanţi ai guvernului au participat la exerciţiu de 8 ore, la nivel naţional, care a simulat răspunsul autorităţilor în cazuri de infecţii cu Ebola. Un studiu recent a arătat o probabilitate de 50 la sută ca virusul să apară în Regat până pe 24 octombrie.

„Îi facem pe aceşti oameni conştienţi de riscuri, de simptome şi de avantajul de a fi diagnosticat din timp”, a declarat Dame Sally Davies, consilier medical.

Până acum, epidemia de Ebola a făcut peste 4000 de victime, cele mai multe în Africa de Vest.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri