Stare de urgență în Tunisia

Data publicării:
victime britanicetunisia

Măsura conferă o mai mare putere armatei şi poliţiei şi limitează dreptul la adunări publice. Securitatea fusese deja sporită la hoteluri şi pe plaje, unde patrulează soldaţi înarmaţi, după atacul din 26 iunie.

După ce am ascultat părerea şefului Parlamentului şi a prim-ministrului, am decis să decretăm stare de urgență în toate teritoriile republicii timp de 30 de zile. Cel mai mare atac, cel despre care credeam că avea să fie ultimul, a fost cel de la muzeul Bardo. Dar după acesta, marea tragedie a avut loc la Sousse. Numărul victimelor, oaspeţi ai hotelului din Sousse, a fost chiar mai mare decât prima tragedie”, a anunțat președintele Tunisiei, Bieji Caid Essebsi, preşedintele Tunisiei.

Tunisia, a cărei economie depinde de succesul sectorului turistic, suferă deja o pierdere majoră a numărului de rezervări. Mulţi dintre occidentalii care intenţionau să meargă pe litoralul statului nord-african au început să se orienteze, după atacul terorist, spre destinaţii precum Spania şi Bulgaria. Între timp, ultimele cinci trupuri neînsufleţite ale britanicilor ucişi în Sousse au ajuns pe pământ natal, la o bază militară din Oxfordshire, unde a avut loc o procesiune în memoria celor ucişi.

Un memorial permanent va fi instituit în semn de omagiu pentru cei 30 de britanici uciși la 26 iunie la Sousse, a anunțat premierul britanic David Cameron.

Un monument separat va fi ridicat pentru a cinsti memoria tuturor britanicilor care au fost victime ale terorismului în străinătate, a precizat premierul britanic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri