Stare de urgenţă la New York din cauza zăpezii. Primar: Staţi în case până la noi ordine!

Data publicării:
sua vreme rea getty

Cel puţin 19 oameni şi-au pierdut viaţa, cei mai mulţi din cauza accidentelor auto provocate de vremea rea, dar şi din cauza hipotermiei şi a efortului depus în timp ce dădeau zăpada. De asemenea, peste 10.000 de zboruri au fost anulate, iar 240.000 de locuinţe din Carolina de Nord şi New Jersey au rămas fără curent electric. Meteorologii spun că situaţia se va îndrepta abia la începutul săptămânii viitoare.

Aproape toată activitatea în Washington D.C., capitata Statelor Unite, s-a oprit din cauza ninsorilor abundente. Instituţiile federale au fost închise, sistemul de transport public, al doilea cel mai mare din ţară, şi-a suspendat activitatea, iar pe străzi au mai avut voie doar utilajele de deszăpezire şi echipele de intervenţie. Unii locuitori au decis să dea o mână de ajutor autorităţilor şi au curăţat zăpada de pe trotuare.

Dealul Capitoliului s-a transformat într-un imens derdeluş pentru copiii din Washington, după ce interdicţia de a te da cu sania în zonă, care era în vigoare de 140 de ani, a fost ridicată recent.

În New York, furtuna şi ninsoarea abundentă au determinat autorităţile să închidă drumuri, poduri şi tuneluri şi să oprească circulaţia metrourilor şi trenurilor care merg la suprafaţă. Guvernatorul statului New York a spus că plugurile nu pot face nimic în faţa stratului de zăpadă care creşte cu 8 centimetri pe oră aşa că primarul oraşului New York le-a cerut cetăţenilor să stea în case.

Bill de Blasio, primarul oraşului New York: „Circulaţia este oprită până la noi ordine. Prognoza s-a schimbat de mai multe ori în ultimele 24 de ore şi acum ne aşteptăm la un strat de zăpadă de 71 de centimetri”.

Meteorologii se aşteaptă ca vremea să se îndrepte abia la începutul săptămânii viitoare.  

Citiţi şi

Stare de urgenţă în SUA, oamenii au luat cu asalt magazinele: "Este gol, parcă e un magazin sovietic"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri