Tensiuni Moscova-Ankara. Armata a primit ordin să intercepteze „chiar și o pasăre”

Data publicării:
f-16 wiki

FOTO: wikipedia.org

ACTUALIZARE 13:40 Turcia își va reactiva regulile sale de angajament, dacă nu îi va fi respectat spațiul aerian, a avertizat luni premierul turc, Ahmet Davutoglu, după incidentul de la granița siriană provocat de un avion rus.

„Regulile noastre de angajament sunt clare pentru oricine ne violează spațiul aerian”, a declarat Davutoglu într-un interviu la o televiziune privată. El a mai spus că forțele armate turce au primit ordin să intercepteze „chiar și o pasăre”.



A fost convocat ambasadorul Rusiei la Ankara, iar autoritățile turce i-au comunicat faptul că „protestează cu tărie” față de acest incident, subliniază un comunicat al MAE turc.

Ankara a cerut Rusiei să evite repetarea unui astfel de incident, avertizând că, în caz contrar, Federația Rusă „va fi considerată responsabilă pentru orice eveniment nedorit” care ar putea avea loc.

Ministrul turc al afacerilor externe, Feridun Sinirlioglu, l-a sunat pe omologul său rus, Serghei Lavrov, și i-a transmis acest punct de vedere, precizează comunicatul MAE turc.

De asemenea, șeful diplomației turce va discuta pe acest subiect cu secretarul general al NATO.

Regimul de la Ankara se împotrivește intervenției Rusiei în Siria.

Campania de bombardamente ruse în Siria este „inacceptabilă”, declarase duminică președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care a apreciat că Moscova comite „o gravă eroare”.

Rusia și Turcia au puncte diferite în ceea ce privește conflictul din Siria, izbucnit în 2011. Ankara cere plecarea președintelui Bashar al-Assad, care beneficiază, în schimb, de sprijinul Moscovei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri