Unul din visele lui Vladimir Putin s-a împlinit azi: Rusia, Belarus şi Kazahstan au semnat pentru înfiinţarea Uniunii Economice Eurasiatice

Data publicării:
eurasia

În capitala Kazahstanului s-a semnat joi Acordul de Înfiinţare a Uniunii Economice Eurasiatice, între ţara gazdă, Rusia şi Belarus. Acordul semnat la Astana de preşedinţii celor trei state - Vladimir Putin, Aleksandr Lukaşenko şi Nursultan Nazarbaiev - intră în vigoare la începutul anului viitor.

Noul bloc economic va crea cea mai mare piaţă comună din cadrul Comunităţii Statelor Independente, care grupează o parte din fostele republici sovietice.

Documentul a fost semnat în capitala kazahă Astana de preşedintele rus Vladimir Putin şi de şefii de stat din Belarus şi Kazahstan.

Liderul de la Kremlin susţine că obiectivul Uniunii Eurasiatice este acela de a include toate fostele republici sovietice, în afară de statele baltice.

Crearea Uniunii Economice Eurasiatice va permite un nivel ridicat de integrare. Cele trei ţări îşi asumă obligaţii de garantare a circulaţiei libere a mărfurilor, serviciilor, capitalului, forţei de muncă, precum şi de creare a unor politici comune în domeniile energiei, industriei, agriculturii şi transporturilor”, se arată în comunicatul preşedinţiei ruse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri