Uraganul Odile a declanşat stare de alertă maximă în Mexic

Data publicării:
URAGAN 12 1

Cu câteva ore înainte de sosirea uraganului Odile, peninsula Baja California a fost măturată de rafale de vânt şi ploi torenţial. Uraganul, care a atins categoria 4 pe scala Saffir-Simpson, a determinat autorităţile să ia măsuri de urgenţă în peninsula Baja California.

Efectele acestui ciclon tropical, de fapt un uragan de categoria a 4-a, vor fi simţite în aproape toată peninsula la intensităţi şi în etape diferite. Din acest motiv, am emis o alertă meteo pentru întreaga peninsulă Baja California, cel puțin pentru următoarele 24 de ore”, a spus David Korenfeld, directorul Centrului de Inundaţii din Mexic.

Autorităţile mexicane au pus la dispoziţia locuitorilor zeci de adăposturi în cazul în care vor fi necesare evacuările. Există risc de inundaţii masive în zonele joase şi alunecări de teren. Şi turiştii străini din staţiunea balneară Los Cabos vor fi afectaţi de Odile.

Autorităţile ne-au spus că valurile vor fi foarte puternice şi ne-au cerut să nu coborâm pe plajă fără permisiune”, a spus Ana Karen, angajată hotel din Los Cabos. Sezonul uraganelor durează de la 1 iunie până la 30 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri