VERDICT. Oscar Pistorius, vinovat pentru ucidere din culpă. Sentința va fi anunțată pe 13 octombrie

Data publicării:
oscar pistorius-5526811-AFP Mediafax Foto-Antoine de Ras-1

Judecătoarea Thokozile Masipa a anunţat, vineri, la Pretoria, că sportivul sud-african OSCAR PISTORIUS, acuzat de uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp în data de 14 februarie 2013, este vinovat de omor din culpă.

După citirea concluziilor sale în cazul Pistorius, Masipa i-a cerut campionului paralimpic să se ridice în picioare şi anunţat deciziile în privinţa celor patru capete de acuzare, informează Mediafax.  

OSCAR PISTORIUS a apărut în faţa instanţei în luna martie a acestui an, sub acuzaţia de crimă cu premeditare. Mai exact, procurorul l-a acuzat că a plănuit uciderea iubitei sale, pe care a împuşcat-o anul trecut de patru ori, prin uşa de la baia propriei locuinţe.

OSCAR PISTORIUS a susţinut tot timpul că nu a vrut niciun moment să-şi ucidă prietena şi că a tras fiindcă a crezut că în casă intrase un hoţ. De la debutul procesului, el a părut extrem de afectat - în ziua prezentării autopsiei fostei sale iubite i s-a făcut rău şi în nenumărate rânduri a fost surprins ştergându-şi lacrimile.

Reeva a murit în timp ce o ţineam în braţe, înainte ca ambulanţa să sosească. Ştiam că nu se mai putea face nimic pentru ea. Îi ţineam gura deschisă cu degetele ca să o ajut să respire, cu o mână pe şoldul ei încercam să-i opresc sângerarea”, a susținut atletul.

Tribunal: Oscar Pistorius nu este vinovat de crimă. Veridctul a fost amânat

Au existat mărturii care l-au pus pe Pistorius într-o lumină defavorabilă. Mai multe cunoştinţe de-ale sale au mărturisit că atletul era obsedat de propria siguranță. El ar fi intenționat să-și cumpere nu mai puțin de șase arme de foc, în afara celor pe care le avea deja. În plus, îşi pierdea repede cumpătul şi a fost implicat în două incidente armate.

VIDEO. Crima lui Oscar Pistorius, reconstituită

Botezat "Blade Runner", Oscar Pistorius era considerat erou naţional în Africa de Sud. A fost medaliat de şase ori cu aur la Jocurile Paralimpice, iar în 2012, a devenit primul sportiv cu dizabilităţi care a participat la o ediţie a Jocurilor Olimpice pentru persoane fără handicap.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri