VIDEO. Imagini filmate de nava USS Ross, întâmpinată de un avion rusesc de atac în Marea Neagră

Data publicării:
uss-ross-avion-su-44

Avioane ruseşti de atac de tip Su-24 din cadrul Marinei au fost trimise să oprească distrugătorul USS Ross să intre „în apele teritoriale ale Rusiei” şi să-l oblige să revină în apele neutre din estul Mării Negre, a declarat, duminică, o sursă din cadrul forţelor de securitate din Crimeea pentru RIA Novosti.

Nava USS Ross, aparţinând Marinei Statelor Unite, a fost observată în timp ce se îndrepta către apele ruseşti, după ce a părăsit portul Constanţa, relatează portalul rus de propagandă Sputnik, menționând în aceeași frază că evenimentul s-a petrecut „în aceeaşi zi în care fostul lider georgian Mihail Saakaşvili a fost numit guvernator al regiunii ucrainene Odesa de la Marea Neagră”.

Distrugătorul USS Ross este echipat cu sisteme antirachetă de tip Aegis, rachete de croazieră Tomahawk, rachete mare-aer RIM-156 SM-2 şi rachete antisubmarin RUM-139 VL-Asroc.

Forţele navale americane trimit în mod regulat nave în Marea Neagră, în conformitate cu legislaţia internaţională şi cu Tratatul de la Montreux.

De asemenea, Alianţa Nord-Atlantică trimite prin rotaţie nave militare în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor cu Rusia generate de criza din Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri