Vladimir Putin: Rusia va continua să ajute Siria

Data publicării:
putin -AFP Mediafax Foto-VLADIMIR RODIONOV

Liderul de la Kremlin a dat de înţeles însă, că nu va fi vorba de o intervenţie militară, dar, ţara sa va continua să trimită arme şi ajutoare umanitare la Damasc. De cealaltă parte, preşedintele SUA, Barack Obama, a pledat în continuare pentru o intervenţie militară împotriva regimului Bashar al Assad.

Întrevederea dintre Barack Obama şi Vladimir Putin a avut loc târziu în noapte. După o discuţie de o jumătate de oră despre situaţia din Siria, cei doi lideri au ieşit de la reuniune tot pe poziţii divergente.

Ne-am ascultat, am înţeles argumentele celuilalt, dar nu am fost de acord cu ele”, a spus Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse.

„Trebuie să mergem înainte împreună, chiar dacă SUA şi Rusia şi alte state sunt în dezacord pe acest subiect concret, cum să se răspundă la folosirea armelor chimice”, a susţinut Barack Obama.

Vladimir Putin spune că va continua să ajute logistic şi umanitar regimul de la Damasc, chiar şi în cazul în care Occidentul va lua decizia de a interveni militar în Siria: „Permiteţi-mi să vă reamintesc că folosirea forţei împotriva unui stat suveran este posibilă doar dacă este în legitimă apărare. Şi, aşa cum ştim cu toţii, Siria nu atacă Statele Unite”.

Barack Obama rămâne şi el pe poziţii şi cere o acţiune din partea comunităţii internaţionale pentru a opri vărsarea de sânge din Siria.

Preşedintele Barack Obama vrea să declanşeze o operaţiune militară în Siria pentru a pedepsi regimul Bashar al Assad pentru folosirea armelor chimice în atacul în care şi-au pierdut viaţa peste o mie de oameni. Liderul de la Damasc a avertizat că o eventuală intervenţie militară internaţională va duce la un război regional de lungă durată.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri