The Washington Post: SUA au început să livreze arme rebelilor sirieni

Data publicării:
siria-violente-mfax-9

CIA a început să livreze încărcături cu „ajutor material letal” în ultimele 15 zile, relatează cotidianul Washington Post, preluat de Mediafax, care citează surse americane şi siriene.

Jurnaliștii americani scriu că Departamentul de Stat a trimis vehicule şi alte materiale, inclusiv echipamente de comunicaţii sofisticate şi kituri medicale de luptă.

CIA, contactată de AFP, a declarat că nu are de făcut vreun comentariu cu privire la informaţiile publicate de Washington Post.

Încărcăturile de armament care, potrivit cotidianului, se limitează la arme uşoare şi muniţie, sosesc într-un moment crucial în confruntarea sângeroasă dintre rebeli şi Guvernul lui Bashar al-Assad.

The Washington Post citează oficiali americani care afirmă că scopul asistenţei materiale este să ajute la consolidarea coeziunii grupurilor armatei siriene de opoziţie.

Secretarul general al ONU, Ban Ki Moon a susținut că întreaga comunitate internațională este vinovată pentru situația în care se găsește, în prezent, Siria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri