Zborul MH370: Încă două fragmente de avion descoperite provin „aproape sigur” de la avionul dispărut

Data publicării:
ramasite avion mh370 AGERPRES

 

Foto: Agerpres

Biroul australian responsabil cu securitatea transporturilor (ATSB) a efectuat expertizarea celor două fragmente, găsite la Mossel Bay, în Africa de Sud, respectiv pe insula Rodrigues, din componența Republicii Mauritius, în Oceanul Indian.

Autoritățile anunțaseră în luna martie că alte două fragmente descoperite în Mozambic provin aproape cert de la zborul MH370.

Până în acel moment, singurul indiciu despre soarta Boeing-ului 777 era un fragment de aripă găsit în luna iulie pe insula Réunion și care, potrivit autorităților malaeziene și justiției franceze, aparținea avionului dispărut.

Australia coordonează operațiunile de căutare în sudul Oceanului Indian a avionului dispărut pe 8 martie 2014 la scurt timp după decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinația Beijing, având la bord 239 de persoane.

Locul și circumstanțele acestei dispariții rămân în continuare un mister.

Australia, Malaezia și China — trei din cele patru state care au pierdut ce mai mulți cetățeni în dispariție — au convenit să oprească, dacă nu va fi descoperit niciun indiciu, operațiunile după ce vor fi acoperiți toți cei 120.000 de km pătrați ai zonei de căutare, ceea ce se va întâmpla probabil în iunie sau iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri