Zi de doliu naţional în Rusia, după prăbuşirea avionului cu 224 de oameni la bord 

Data publicării:
avion rusia in turcia 05 10 2015-1

„Avionul în care era fiul meu trebuia să aterizeze la 11:40, el era în concediu împreună cu soţia şi fetiţa lor... nepoata mea are doar zece luni...”

Au fost momente cumplite pe aeroporul din Sankt Petersburg, unde rudele pasagerilor au aşteptat veşti despre cei dragi. Au sperat până în ultima clipă că vestea prăbuşirii nu se va confirma.

M-am uitat pe Internet, pe radarul care arăta unde e avionul, şi totul părea normal. Am venit aici în jurul orei 11:30, dar aeronava nu mai apărea nicăieri pe tabelul de zbor”.

224 de oameni, printre care şi 17 copii, erau la bordul avionului Airbus A-321. Potrivit oficialilor egipteni şi ruşi, aparatul de zbor s-a rupt în două în momentul impactului cu solul, iar rămăşiţele umane şi materiale s-au împrăştiat pe o rază de cinci kilometri.

Sherif Ismail, premierul Egiptului: „Nu există niciun indiciu că s-ar fi produs ceva ieşit din comun. Tot ce putem spune este că a existat o problemă de ordin tehnic şi că doar experţii vor putea să confirme sau să infirme acest lucru”.

Aşadar, nimeni nu ştie deocamdată ce s-a întâmplat de fapt la bordul aeronavei, iar acest lucru va fi cunoscut cu certitudine abia după analizarea celor două cutii negre. Oficialii ruşi iau în calcul ipoteza unui act de neglijenţă. Compania aeriană şi operatorul de turism care se ocupau de această călătorie sunt verificaţi pentru o posibilă încălcare a normelor de siguranţă.

Oksana Golovina, reprezentant al operatorului de turism: „Zborul îndeplinea toate condiţiile necesare, dacă ar fi existat vreo problemă tehnică, avionul nu ar fi fost lăsat să decoleze”.

În urma accidentului, în Rusia a fost decretată zi de doliu naţional, iar înaintea meciurilor din campionatul intern de fotbal a fost ţinut un moment de reculegere.

Avionul decolase din staţiunea egipteană Sharm el Sheikh şi se îndrepta spre Sankt Petersburg. La scurt timp de la decolare, căpitanul aeronavei a cerut schimbarea rutei din cauza unei defecţiuni, susţin surse din aviaţia egipteană. Aeronava a dispărut de pe radare deasupra Peninsulei Sinai, iar la scurt timp, a fost anunţată prăbuşirea sa.

Citiţi şi

Statul Islamic revendică doborârea avionului rusesc în Egipt

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri