Breșe de securitate la Casa Albă. Şefa Secret Service şi-a dat demisia 

Data publicării:
Julia Pierson USSS

Planul nostru de securitate nu a funcţionat aşa cum trebuie. Este inacceptabil, îmi asum întreaga responsabilitate şi mă voi asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla”, a spus Julia Pierson, directorul Secret Service, în faţa unei comisii a Camerei Reprezentanţilor.

Julia Pierson promisese că va schimba procedurile de funcţionare a agenţiei, însă după cele câteva ore de audieri a decis să-şi dea demisia. Incidentul care a provocat un întreg scandal s-a produs în urmă cu 11 zile. Un bărbat înarmat cu un cuţit reuşea atunci să treacă de cinci controale de securitate şi să intre în reşedinţa preşedintelui american.

„Casa Albă ar trebui să fie unul dintre cele mai sigure locuri din America, de fapt, unul dintre cele mai sigure din lume. Cum Dumnezeu s-a întâmplat aşa ceva?”, spunea congresmanul Darrell Issa.

Este o întrebare la care toată presa americană vrea un răspuns, iar conducerea Secret Service nu a reuşit să-l ofere până acum.

„Este un eşec catastrofal. Ceva trebuie făcut, deşi nu sunt sigur că ridicarea mai multor garduri reprezintă soluţia. E mai mult o problemă de personal, trebuie angajaţi mai mulţi oameni.”, spune Dan Emmett, fost agent Secret Service.

În ultimii ani, Secret Service a fost implicat în mai multe scandaluri.

În 2011, un bărbat a tras mai multe focuri de armă spre Casa Albă. Gloanţele au spart un geam şi au lovit un perete al clădirii, dar agenţii şi-au dat seama de acest lucru abia după câteva zile.

Un an mai târziu, zeci de angajaţi ai agenţiei au petrecut cu prostituate în Columbia, în timpul unei vizite a lui Barack Obama. Iar în primăvara acestui an, alţi trei agenţi Secret Service s-au îmbătat în Amsterdam şi au fost trimişi acasă, chiar înaintea sosirii preşedintelui american în capitala Olandei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri