24 de poliţişti răniţi la Paris de francezii care nu vor o nouă lege a muncii

Data publicării:
paris lupte captura

În toată Franţa, circa 170.000 de oameni au demonstrat împotriva proiectului care va intra, săptămâna viitoare, în dezbaterea Parlamentului. Cea mai mare manifestaţie a avut loc la Paris, în Place de la Republique. Reprezentanţii jandarmeriei spun că au demonstrat circa 15.000 de oameni. Numărul oferit de organizator, CGT – imensul sindicat care reprezintă peste 700.000 de angajaţi -, este de 4 ori mai mare. Ar fi fost 60.000 de protestatari. Câteva sute dintre aceştia au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle incendiare. În confruntările care au avut loc au fost răniţi 24 de poliţişti.

Prefectul Parisului, Michel Cadot, a ţinut o conferinţă de presă în care a denunţat „violenţele incalificabile” ale „agitatorilor”. Indivizi oganizaţi, care purtau căşti şi cagule, au desprins pietre din pavaj şi le-au utilizat ca proiectile împotriva forţelor de ordine, a povestit oficialul. Acesta a precizat şi că autorităţile sunt in curs de estimare a pagubelor provocate de aceste grupuri violente. Au fost distruse vehicule, spaţii comerciale şi mobilier urban, a ţinut prefectul să precizeze.

Guvernul socialist susţine că noua lege a muncii va ajuta la reducerea şomajului. Sindicatele susţin însă că proiectul este unul liberal. Printre altele, se propune reducerea bonusurilor pentru orele suplimentare, de la 25% la 10%. De asemenea, angajatorii vor primi mai multă libertate pentru angajări şi concedieri, ceea ce înseamnă că va scădea semnificativ valoarea compensaţiilor pe care trebuie să le acorde în cazul în care dau afară un muncitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri