33 de lei salvați din circuri sud-americane vor fi eliberați în Africa

Data publicării:
Leu in cusca GettyImages-75280391

Simba, Shakira, Rolex și alți 30 de lei vor fi îmbarcați într-un avion de marfă cu destinația Johannesburg, unde urmează să sosească sâmbătă.

După câteva luni de tranziție, felinele vor ajunge în habitatul lor natural în luna octombrie, la sanctuarul Emoya (Emoya Big Cat Sanctuary).

„Este într-adevăr minunat că acești lei, după ce au trăit o viață de suferințe în circuri, se întorc acasă în Africa”, a declarat Jan Creamer, președintele organizației Animal Defenders International (ADI), ONG care se ocupă de această amplă operațiune numită "Spiritul Libertății".

Potrivit Agerpres, dintre cele 33 de feline, 24 provin din Peru și nouă din Columbia, cele două țări care au adoptat legi ce interzic folosirea animalelor sălbatice în acest tip de activități - în 2011, respectiv în 2013.

Dacă în Columbia circul Bucaramanga (nord-estul țării) a oferit în mod voluntar felinele, în Peru ONG-ul a trebuit să intervină în mai multe circuri cu poliția pentru ca legea să fie aplicată.

Leii, dintre care unii sunt orbi sau nu au gheare, au probleme de malnutriție sau de pe urma abuzurilor.

Potrivit ADI, este vorba de cea mai mare operațiune de transportare de feline în captivitate din istorie. „Costul transferului este de 10.000 de dolari pentru un leu, același preț plătit de un pasager pentru un zbor transatlantic la clasa întâi”, a indicat ONG-ul menționat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri