Este sărbătoare la Veneţia. Mii de oameni în costume medievale, cu peruci şi măşti au împânzit podurile şi pieţele oraşului de pe ape, unde a început unul dintre cele mai spectaculoase carnavaluri din lume. Petrecerile tematice se vor ţine lanţ până pe 9 februarie. Iar cel mai aşteptat moment, Zborul Îngerului, se desfăşoară peste doar câteva ore.

Embed:

Carnavalul de la Veneţia are loc în fiecare an în ultimele zece zile dinaintea Postului Paştelui. Ieri, momentul culminant a fost Procesiunea celor 12 Marii, reconstituirea unui eveniment din secolul al 9-lea, când piraţii au eliberat 12 fecioare pe care le răpiseră.

„Carnavalul de la Veneţia e magic. Aici, visurile devin realitate. Nu ştii ce te aşteaptă după colţ,” spune un participant.

Primul carnaval de la Veneţia a fost organizat în secolul al XI-lea. Timp de două luni, veneţienii renunţau la morală şi convenţii sociale. A cunoscut o perioadă de declin în secolul al 18-lea, fiind reînviat cu mare succes în 1979. În zilele noastre, e pretextul perfect pentru un uriaş bal mascat, parade cu bărci, spectacole şi concerte în aer liber. Deşi carnavaluri se organizează în mai toate ţările catolice, niciunul nu îl egalează în farmec şi eleganţă pe cel de la Veneţia.

„Îmi place Carnavalul de la Veneţia pentru că are în centru oamenii şi măştile. Nu carele alegorice, ca în alte părţi,” adaugă un alt participant.

Arta şi tradiţiile sunt temele de anul acesta. Organizatorii doresc ca manifestarea să fie o uriaşă scenă pe care să se îmbine artele, meşteşugurile şi tradiţiile

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!