Adam Michnik: „Când am vorbit ultima dată cu Putin, am avut impresia că vorbesc cu un gangster”

Data publicării:
800px-A Michnik2

Jurnalistul polonez Adam Michnik (FOTO FACEBOOK)

Forumul Societăţii Civile din Europa Centrală şi de Est a debutat joi cu dezbaterea susținută de jurnalistul polonez Adam Michnik şi filosoful Andrei Pleşu. Cei doi au abordat mai multe subiecte legate de evoluția societății în ultimii 25 de ani și au discutat și despre amenințarea pe care o reprezintă președintele Rusiei Vladimir Putin. 

Politologul polonez a declarat că a vorbit cu președintele Rusiei de patru ori. „În 2001 era într-adevăr simpatic, era modest. Când am vorbit cu el ultima dată, la Soci, am avut impresia că vorbesc cu un gangster. Trebuie să fim atenți pentru că avem de-a face cu un ofițer KGB”, a spus acesta precizând că Putin „a preluat obiceiurile mafiei de la Odessa”.

Este foarte periculos”, a spus Adam Michnik. Jurnalistul a ținut să precizeze că Putin nu reprezintă Rusia și că la Moscova 25.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva președintelui rus. De altfel, Adam Michnick a spus că propaganda lui Putin este la fel de agresivă ca cea a lui Goebbels. 

Când spui despre pactul Ribbentrop-Molotov că a fost un pact care a dorit să aducă pacea arunci o provocare întregii Europe, este de părere jurnalistul Adam Michnik. 

Forumul Societăţii Civile din Europa Centrală şi de Est continuă cu sesiuni dedicate situaţiei democraţiei, precum şi teme cum sunt extremismul şi intoleranţă, corupţie şi guvernare deficitară,noi mişcări civice, mediu şi context economic. 

Printre vorbitorii evenimentului se regăsesc: Astrid Emilie Helle - Permanent Representative of Norway to the Council of Europe (NO), Kuba Wygnański - Klon/Jawor Association (PL), Miguel Ongil – Mişcarea Podemos (ES), Amana Ferro - Senior Policy Officer of the European Anti Poverty Network (EU), Pawel Krzeczunowicz - Civil society expert (PL), Oli Henman - European Representative of CIVICUS UK. Mai multe detalii despre agenda şi vorbitori se găsesc AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri