Bărbat înarmat, în lift împreună cu Barack Obama. Şeful Secret Service, în faţa Congresului

Data publicării:
Obama

Este vorba de un agent de pază al acelei instituţii, însă cei de la Secret Service aveau obligaţia să-l dezarmeze pe bărbat înainte să urce în lift. Incidentul s-a petrecut în urmă cu peste două săptămâni, iar informaţia a apărut în ziua în care directorul Secret Service a fost audiat de o comisie a Camerei Reprezentanţilor. Motivul - incidentul din 19 septembrie, când un bărbat înarmat cu un cuţit a reuşit să pătrundă în Casa Albă.

„Planul nostru de securitate nu a funcţionat aşa cum trebuie. Este inacceptabil, îmi asum întreaga responsabilitate şi mă voi asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla”, a spus Julia Pierson, directorul Secret Service. 

La 11 zile de la incidentul de la Casa Albă, directorul Secret Service şi-a recunoscut vina în faţa unei comisii a Camerei Reprezentanţilor. Julia Pierson a promis că va schimba procedurile de funcţionare a agenţiei, după ce un bărbat înarmat cu un cuţit a trecut de cinci controale de securitate şi a intrat în reşedinţa preşedintelui american.

„Casa Albă ar trebui să fie unul dintre cele mai sigure locuri din America, de fapt, unul dintre cele mai sigure din lume. Cum Dumnezeu s-a întâmplat aşa ceva?”, a spus Darrell Issa, congresmen. 

 Este o întrebare la care toată presa americană vrea un răspuns, iar conducerea Secret Service nu a reuşit să-l ofere până acum. „Este un eşec catastrofal”, a declarat Dan Emmett, fost agent Secret Service.  

În ultimii ani, Secret Service a fost implicat în mai multe scandaluri. În 2011, un bărbat a tras mai multe focuri de armă spre Casa Albă. Gloanţele au spart un geam şi au lovit un perete al clădirii, dar agenţii şi-au dat seama de acest lucru abia după câteva zile. Un an mai târziu, zeci de angajaţi ai agenţiei au petrecut cu prostituate în Columbia, în timpul unei vizite a lui Barack Obama. Iar în primăvara acestui an, alţi trei agenţi Secret Service s-au îmbătat în Amsterdam şi au fost trimişi acasă, chiar înaintea sosirii preşedintelui american în capitala Olandei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri