Mii de brazilieni au protestat miercuri seara, scandalizaţi de numirea fostului preşedinte Ignacio Lula da Silva într-un post important în Guvern. Altădată foarte popular, fostul preşedinte era la un pas de a fi arestat pentru corupţie, iar numirea îi asigură imunitatea în faţa justiţiei.

Embed:

 

O convorbire telefonică între el şi actuala şefă a ţării, dată publicităţii miercuri, a confirmat că acesta este scopul numirii, scandalizând şi mai mult opinia publică.

Dublat de o criză economică provocată de prăbuşirea preţului petrolului, scandalul de corupţie riscă să o îndepărteze de la putere şi pe preşedinta Dilma Rousseff. Trei milioane de oameni au ieşit în stradă zilele trecute pentru a-i cere demisia.

Anchetatorii brazilieni îl acuză pe fostul președinte şi pe soţia acestuia, Marisa Leticia Lula da Silva, că nu au declarat Fiscului o vilă luxoasă cu trei etaje de pe plaja Guaruja, care este înregistrată pe numele firmei de construcţie OAS. Drumul banilor duce mai departe spre gigantul petrolier Petrobras, care apare în acelaşi mega-dosar de corupţie cu firma de construcţii OAS.

Lula, care a condus Brazilia între 2003 şi 2010, a negat în repetate rânduri că ar fi proprietarul vilei luxoase de pe plaja Guaruja.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!