Casele lui Viktor Ianukovici, scoase la vânzare. Guvernul ucrainean vrea să aducă astfel bani la buget

Data publicării:
ianukovici-1

După fuga acestuia din ţară, la sfârşitul lunii trecute, noile autorităţi de la Kiev au descoperit mai multe proprietăţi şi obiecte de lux care valorează milioane de euro. Totul a fost confiscat şi trecut în proprietatea statului.

Liderii protestatarilor din Piaţa Independenţei au preluat controlul asupra vilelor lui Viktor Ianukovici. După ce au rămas muţi de uimire în faţa luxului din interior şi şi-au dat seama unde au ajuns mare parte din taxelele ucrainenilor, aceştia au început să inventarieze totul. Piese de mobilier, sculpturi de valoare, picturi sau piese decorative unicat, toate vor fi scoase la vânzare, iar banii vor merge la bugetul statului.

„Trebuie să vindem o parte din aceste obiecte pentru a mai aduce bani în vistieria statului, pe cele care nu au valoare istorică sau culturală. Cele care sunt foarte preţioase vor ajunge în muzeele ucrainene”, precizează Leonid Ovcearenko, protestatar.

Viktor Ianukovici este acuzat că a falimentat Ucraina şi că, pe lângă luxul în care trăia pe banii contribuabililor, ar fi scos din ţară peste 70 de miliarde de dolari în ultimii trei ani. Pe lângă conacul descoperit la marginea Kievului, Ianukovici mai avea două reşedinţe de vară în Crimeea, în sudul ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri