DIGIMATINAL | Inundaţii în Carolina de Sud

Data publicării:
vlcsnap-2015-10-06-08h52m39s510

Râurile au ieşit din matcă, drumurile au devenit adevărate râuri, zeci de clădiri au fost inundate, iar digurile sunt gata să cedeze, după catastrofale, care apar "o data la 1000 de ani".

"Digurile cedează foarte rapid, de aceea facem această evacuare în masă. Scoatem toţi oamenii aflaţi în casele de lângă apă. ", susţine Leon Lott, şerif în Carolina de Sud.

Din cauza viiturilor, au fost închise numeroase şcoli, clădiri administrative, drumuri şi poduri. 1300 de militari ai Gărzii Naţionale sunt deja în teren şi ajută la intervenţii. Poliţiştii şi pompierii merg din casă în casă să vadă dacă mai sunt sinistraţi şi ca să testeze stabilitatea locuinţelor afectate de apă. Guvernatorul Carolinei de Sud avertizează că problemele vor continua.

Nikki Haley, guvernatorul Carolinei de Sud: "În primul rând, nu s-a terminat. Dacă ploaia se opreşte nu înseamnă că putem răsufla uşuraţi. Suntem în continuare vulnerabili în faţa situaţiei. Rog cetăţenii să stea în case. "

Autorităţile din Carolina de Sud spun că va dura săptămâni sau chiar luni să facă bilanţul pagubelor făcute de inundaţii la infrastructură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri